De pen van Elly Willems

12,5 jaar Vitamine C

12.5 jaar geleden werd gezelligheidskoor Vitamine C opgericht, en dat was wel een feestje waard.

Op 16 oktober was het dan zover : FEEST!!!

Feest voor alle leden. Nou de feestcommissie had hun uiterste best gedaan om er een gezellige avond van te maken. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door Jopie die meteen informeerde of je toch zeker wel een badhanddoek had mee gebracht. In de voorafgaande weken waren de speculaties niet van de lucht, want die handdoek was toch wel een dingetje……waar zouden we die in hemelnaam voor nodig hebben!

Eenmaal binnen werden we verrast door veel gesauwel, wat bleek men had twee oude Muppets: Statler en Waldorf uit het museum gehaald. Deze heren wisten het nodige over een ieder te vertellen waardoor de stemming er meteen goed inzat.

Toen iedereen lekker aan een drankje zat werden we opgeschrikt door de wederopstanding van Eddy Wally. Eddy bracht een van zijn klassiekers, het alom bekende Valencia ten gehore. En wij kennen onze klassiekers dus meezingen en de polonaise was een feit .Eddy bleek een zeer welkome gast te zijn, die we graag iedere donderdag bij ons koor terug zouden willen zien.

Truus en Henriette hadden ook niet stil gezeten, zij zongen het door Truus gearrangeerde “Samen zijn “van Willeke Alberti. En wij zongen weer uit volle borst mee want o.o.. wat hadden we het zingen en de gezelligheid tijdens de lockdown gemist.

Ook Beppie had haar best weer gedaan, en een andere tekst gemaakt opeen van onze favoriete song De Nacht van Beppie Kraft. Het ging over herinneringen en we lallen het met z’n allen mee. Door de avond heen werd er regelmatig gezongen en Theo kon het niet laten om te dirigeren

En ja Theo, we kunnen het zonder muziekmappen ook zonder drank hoor!!!!
Spectaculair optreden van Orgel Joke. Wat een geluk dat zij na de lockdown nog wilde optreden. Dit had je voor geen goud willen missen.
Ga zo door Joke.  Je hebt de X factor.
De feest commissie was ook niet flauw in het arrangeren van artiesten want The Village People uit de States waren van de partij.
Daar stonden ze dan, die grote kerels met een waterpistooltje YMCA te zingen. Het was hilarisch. Toen was ook meteen het raadsel van de handdoek opgelost.

De Zangeres zonder Naam was uit de mottenballen gehaald, plotseling klonk daar Het Parelsnoer wat gretig bijval kreeg.
Ook de inwendige mens werd niet vergeten, er stond een heerlijk buffet met koude met warme hapjes . Dat kwam goed uit want…..”ons moeder zeej, nim nou gin brood meej “ !!!!!
Kort samen gevat mogen we terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige avond. Met veel dank aan de feestcommissie die dit mogelijk hebben gemaakt.
Het was een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar. Chapeau voor Truus, Jopie, Leonis, en de twee Harries
Ook dank aan Rian en Egbert die er voor gezorgd hebben dat de glazen goed gevuld bleven.

En nu op naar het 3de lustrum, maar eerder mag wat mij betreft.

Lieve groet  Elly Willems.