De pen van Mieke v. Noije

Krijg ik daar toch tijdens de vakantie de pen van mijn nichtjes.
Ja zelfs in de vakantie gekeken op de site van vit C en las daar wat de nichtjes voor mij bedacht hadden.
Ik zou nu toch wel veel tijd over hebben na de verbouwing van ons huis. Voor diegene die het nog niet weten, wij Harrie en ik hebben vorig jaar het huis gekocht van juffrouw Truus. Zij is altijd onderwijzeres geweest in Loon op Zand , veel mensen hebben bij haar in de klas gezeten en kennen haar dus. En dat huis had wel een flinke opknapbeurt nodig die inmiddels grotendeels is afgerond en wij wonen nu al weer een paar maanden met veel plezier in onze verbouwde woning. Maar dit terzijde.
VIT C, ja wat betekent dit voor mij:
Het is zingen, liedjes leren, optreden, ontspanning, kletsen met elkaar, saamhorigheid voor en met elkaar.
En zoals we allemaal weten is die saamhorigheid er zeker geweest in de afgelopen periode.

Een nieuw seizoen is weer begonnen waarin we met elkaar een Oktoberfest gaan beleven.
En zondag 15 oktober was het dan zover.
Wij  hadden voor deze gebeurtenis 4 Duitstalige liedjes ingestudeerd.  En ook deze liedjes moesten we uit het hoofd kennen. Nou dat viel voor mij nog niet zo mee want door vakantie heb ik de eerste 3 repetities gemist.
Maar vooruit we gaan ervoor en met hulp voor de mensen naast voor en achter mij moest het gaan lukken.
Het was een hele leuke gezellige middag mede dank zij de gastvrouwen Tina en Marina. Maar ook dank zij alle anderen die zich voor deze middag hadden ingezet.
Als gasten waren uitgenodigd: koor Nieuw Zuid uit Rotterdam en Hofkapel Nooit Gedacht.
Ieder verzorgde twee optredens en het koor Nieuw Zuid beet de spits af. De stemming zat er meteen al goed in.
Als laatste optreden kwam de Hofkapel en die wisten wel een feestje te bouwen.
Ik heb een leuke middag gehad waarin ik fijn heb gezongen. En als ik om mij heen keek zag ik iedereen genieten.
Nu mag ik de pen gaan doorgeven. Ik zou kunnen kiezen om deze door te geven aan familie immers keus genoeg, maar dat doe ik niet.
De pen gaat naar Henriette Cleijn

Groeten,
Mieke van Noije