De pen van Resi Schollen

Hoi beste vitamientjes,

Even mezelf aan jullie voorstellen nadat ik de pen heb doorgekregen van Rian Wijtvliet.  Resi Schollen, 70 jaar, gehuwd met Ton, moeder van 2 succesvolle zonen en trotse oma van 4 kleinkinderen, 2 jongens en 2 meisjes.

In januari 2021 hebben we ons mooie appartement betrokken aan de Tobias Asserlaan in Tilburg, na 2 lange jaren van tal van bewoners bijeenkomsten.

Met vele gezellige bewoners hebben we het leuk voor elkaar. Ton in de bewonerscommissie en meerdere clubjes die allerlei activiteiten organiseren.

Leuke bijkomstigheid is dat onze voorzitter, Maria, eveneens in ons complex woont en dat wij allebei een nadrukkelijke binding hebben met Loon op Zand. Mijn hele familie van moeders kant is 100% Loons en na ons trouwen hebben we zelf ook nog 8 jaar in het mooie dorp gewoond.

Ik heb al vele jaren bij diverse koren gezongen. Onder meer Canzonetta wat helaas tot mijn grote teleurstelling net voor het 50 jarig bestaan ophield en een koor in Goirle waarbij ik me niet zo goed thuis voelde.

Daarna een hele poos wel gezocht maar niets leuks gevonden.  Tijdens de 2 jaar bewoners bijeenkomsten hebben we uiteraard al een goede band op kunnen bouwen met onze toekomstige buren. Niet gek dus dat eenmaal verhuisd het gesprek tijdens een van de activiteiten al snel met Maria ging over een koor. Maria liet me wat muziek horen van haar koor en ik moet zeggen dat ik meteen “”om”” was. Toen ik hoorde dat het ging om Vitamine C  ging er al een belletje rinkelen want ik wist dat mijn twee nichtjes Ellie en Jannie hier ook zongen.

Ik werd vervolgens gevraagd eens op een repetitieavond te komen luisteren  en vond het dan wel een leuke verrassing voor mijn nichtjes om daarover niks tegen hen te zeggen.
Nou die verrassing was groot voor hen toen ik aan kwam zetten. Tot de dag van vandaag heb ik er geen spijt van om lid te zijn van ons koor;  een grote familie waar iedereen tijd heeft voor een gezellige babbel. Kortom een heel gezellige club.

Sinds enige tijd zet ik me ook in om waar mogelijk het bestuur te helpen met allerlei dingen ter ondersteuning. Ik vind dit leuk te doen en doe dit dan ook met veel plezier.

Ik hoop nog heel lang te kunnen blijven zingen bij Vitamine C want het is helemaal mijn ding geworden.

Groetjes

Resi

Ik geef de pen door aan ………. Angelique Kuijpers