De pen van Rian Wijtvliet

Beste vitamientjes!

 

En daar kreeg ik hem dan; de pen!

Van een van mijn naamgenoten nog wel. Nu nog een verhaaltje proberen te schrijven …

Ruim vijf jaar ben ik nu met veel plezier bij het koor en ga trouw (bijna) elke donderdag avond naar de repetitie,  en vindt het nog steeds hartstikke leuk en heb het  goed naar mijn zin.

We zingen (vooral) en kletsen (nog meer) wat af, altijd gezellig, zeker ook de derde helft is er ook weer volop te buurten. Onder het genot van een of meerdere,  lekkere drankjes, wordt er veel gelachen en wel en wee besproken.

December is sowieso een drukke maand, met oa de pen volschrijven, maar sint is gelukkig weer naar Spanje, de diners voor de kerst worden gepland en jazeker de repetities gaan gewoon door.

We hebben vorige week met een leuke ploeg, onder de bezielende leiding van Elly, de Venloene geheel in kerststijl omgetoverd.

Het is een leuke klus om te doen, het ziet er weer prachtig uit daar! Complimenten Elly!

Sinds een paar maanden zit ik ook bij het bestuur als ondersteunend lid, en help mee waar het nodig is met allerlei hand en spandiensten. Dat varieert van koffie zetten, tot het hh reglement mee uit werken, dus echt van alles wat. Leuk om te doen, ik ben er wel achter gekomen dat er toch wel behoorlijk wat werk in het besturen van een koor zit. Maar het is een gezellige en enthousiaste groep mensen, dus dat gaat helemaal goed komen.

Nu zijn we bezig met het instuderen van Bohemien Rhapsody,  waarvan ik in de eerste instantie dacht: gaat dat wel lukken en hmmm…. best wel moeilijk om de juiste toon te vinden. Maar nu we eenmaal aan het repeteren zijn geslagen, wordt het steeds leuker om te doen. En die toon: die vinden we wel… Dank zij onze dirigent die onvermoeibaar (denk ik, haha ) door oefent met ons.

Ook het songfestival staat in april op het programma, heel leuk! Er wordt hiervoor al hard gerepeteerd. Het zijn vlotte, mooie liedjes die we allemaal wel kennen! Amigos para siempre is een prachtig liedje!

Goed, dit was mijn bijdrage aan de pen (zonder chatbot haha ) en ik wens dan ook iedereen heel gezellige kerstdagen en alvast een goed, gezond en muzikaal 2024!

Ik geef de pen door aan mijn mede ondersteuner Resi Schollen.